Politika

Politikai tőkét kovácsolna a baloldal a pedagógusok helyzetéből

Politikai tőkét kovácsolna a baloldal a pedagógusok helyzetéből

2022. október 14., péntek
Politikai tőkét kovácsolna a baloldal a pedagógusok helyzetéből

A baloldali Momentum Mozgalom bukott elnöke, Fekete-Győr András és a párt jelenlegi elnöke, Gelencsér Ferenc is részt vett a demonstráción, de ott volt még több más momentumos országgyűlési képviselő: Bedő Dávid, Orosz Anna és a magának közgazdászdiplomát hazudó Hajnal Miklós is – számol be róla a Magyar Nemzet.

A Jobbik bukott pártelnöke, Jakab Péter, Kunhalmi Ágnes és más MSZP-s politikusok, de a Gyurcsány-párt is megjelent. Felbukkant a DK-s Barkóczi Balázs képviselő, Gréczy Zsolt, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester és Komáromi Zoltán is.

A demonstrációt a Gyurcsány Ferenc szatellitszervezetének is nevezett Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezte.

A baloldal tehet róla, hogy eddig még nem jött meg a tanárok pénze Brüsszelből, hiszen ők ellene szavaztak annak, hogy Magyarország megkapja a jogos jussát

– mutatott rá Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője felhívta a figyelmet: ne feledjük, hogy azok a források, amelyekre 2021 óta várunk, járnak hazánknak, nem könyöradományok. Az elemző szerint a baloldal politikai tőkét próbál kovácsolni a tanárok helyzetéből. – Miközben tehát a baloldal itthon gerjeszti a hangulatot, Brüsszelben azért kardoskodik, hogy a pedagógusok bérfejlesztésére szánt forrásokat ne kapja meg hazánk – fogalmazott.

Pálfalvi Milán szerin a baloldali hangulatkeltők célja, hogy minél nagyobb botrány keveredjen egy olyan ügyből, aminek okozói éppen ők maguk. A kormány ugyanis betervezte a költségvetésbe a tanárok bérfejlesztését, Brüsszelnek már csak a nekünk járó forrásokat kellene folyósítania.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.