Közélet

Novák Katalin: mi, szegediek büszkék vagyunk Karikó Katalinra!

Novák Katalin: mi, szegediek büszkék vagyunk Karikó Katalinra!

2022. október 29., szombat
Novák Katalin: mi, szegediek büszkék vagyunk Karikó Katalinra!

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Kanada legrangosabb orvosbiológiai kitüntetését, a Canada Gairdner International Awards-ot Karikó Katalin kapta. A rangos elismerésről Novák Katalin is megemlékezett közösségi oldalán.

Mi, magyarok, büszkék vagyunk Karikó Katalinra! Mi, szegediek, büszkék vagyunk arra, hogy a Szegedi Biológiai Kutatóközpontból indulva ilyen sokra vitte. Mi, nők, büszkék lehetünk arra, hogy egy magyar édesanya a követendő példa ma sok kislány és fiatal női kutató számára.

írta közösségi oldalán a köztársasági elnök.

A bejegyzésből kiderül, Novák Katalin meghallgatta Karikó Katalin York egyetemen tartott előadását, amely után személyesen is beszélgettek.

A köztársasági elnök kiemelte, jó volt hallani, hogy Karikó Katalin számára is milyen fontos a család, az anyaság, és hogy milyen izgalommal várja második unokája heteken belüli megszületését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.