Közélet

Megvan az első Pick Szeged siker a BL-ben

Megvan az első Pick Szeged siker a BL-ben

2022. október 26., szerda
Megvan az első Pick Szeged siker a BL-ben

Nyerni kell, nincs mese és ki más ellen, ha nem a szegediekhez hasonlóan nyeretlen Elverum ellen. Mindkét csapat ugyanazzal a négy együttessel találkozott az idei sorozatban és a nyeretlenség mellett az is közös volt, hogy mindketten mindegyik meccsüket váratlanul nagy különbséggel bukták el. A Szeged gyatra idénykezdetének biztos jele, hogy a kezdésre a megnyitott lelátórészek bő háromnegyede telt csak meg. Ilyen kevesen nem voltak még BL meccsen a Pick Arénában.

Juan Carlos Pastor nem számíthatott térdsérülés miatt Mikler Rolandra, ujjsérülés miatt Bánhidi Bencére, Sebastian Frimmel talp- és sarokfájdalmak, Luka Stepancic pedig makacs Achilles-ín-sérülés miatt hiányzott.

Igencsak acélos névsor ült a kispad háta mögött sérülten (Fotó: Szokody László/SzokodiAcademy)

Az Elverum kapujában Emil Kheri Imsgard kezdett, akinek jövő évi szegedi szerződését néhány hete jelentették be. Sokat nem találkozott a labdával, az 5. percben már 4-1-re vezetett a Szeged. Elsősorban Rosta Miklós volt elemében, de Dean Bombac is jól nyitotta a meccset. A norvégok ezután kezdtek ébredezni és kihasználva az elhibázott szegedi lehetőségeket fel is zárkóztak. Egyenlíteni azonban nem tudtak, sőt két kihagyott helyzettel már újra a Pick vezetett három góllal, amit őrizni is tudott (15. perc 9-6)

https://twitter.com/i/status/1585316231191592961

A félidő felét elhagyva ritmust váltott a Pick Szeged és szint állva hagyta ellenfelét, akik hiába próbálkoztak időkéréssel, nem segített. Mario Sostaric sorban dobálta a könnyű gólokat, a kapuban Mirko Alilovic remekelt, és nem csak védéseivel tűnt ki, gólt is szerzett. Ha nem is hibátlanul, de az utóbbi hetekhez képest jól működött a kékek játéka. A félidő végén Alilovic még két norvég ziccert megfogott, és bár Bogdan Radivojevic hetest hibázott, az előny megnyugtatónak, a teljesítmény pedig biztatónak tűnt. (16-10)

Jól nézett ki a Szeged statisztikai lapja a félidőben

Érezhető volt, hogy egy stabil második félidei kezdéssel véglegesen megtörhető a nem túl acélos Elverum és ezt a ziccert nem is hagyta ki a Szeged. A 36. percre már kilencre növelték az előnyüket, majd a 40. percben már tíz volt közte. Kellemes ellenfél volt az Elverum arra, hogy a megtépázott önbizalomból valami visszatérjen szegedi oldalon és ezért mindent meg is tettek a pályára lépők. A félidő felére egy kettős emberelőnyt kihasználva közelebb lopták magukat a vendégek, de a fellendülésük átmeneti volt. (46. perc: 23-15)

Egyetlen másodpercre nem engedte ki a kezéből az irányítást a Pick, teljes kontroll alatt tartott a pályán történteket. A hajrában tartani tudták a kényelemes előnyüket, és ha nem is tudtak újra tíz gólos távolságba kerülni, könnyedén és felszabadultan játszottak. Nagyon hiányzott már ez és természetesen a győzelem is a csapatnak. Remélhetőleg a siker áttörést hoz a Bajnokok Ligájában és megindul felfele a tabellán a Pick Szeged. (60. perc: 30-23)

SZITA ZOLTÁN GYORS ÉRTÉKELÉSE A MECCS UTÁN:

KÉZILABDA, FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ, B-CSOPORT
Pick Szeged–Elverum Handball 30–23 (16–10)
Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins(portugálok).
Pick Szeged: 
Alilovic 1 – Sostaric 3, Tönnensen 6, Bombac 4, Rosta 5, Mackovsek 2, SZITA 1. Csere: Gaber, Garciandía 1, Martins 3, Blonz 4/3, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum Handball: 
Imsgard – Berg 3, Hedberg 1, Fingren 1, Blomgren 4, Langaas 2, Gröndahl 2/1. Csere: Mizera (kapus), Thorkelsson 1, Heldal 3/2, Borzas 3, Awad 1, Haugseng, K. Lien 1, Anderson 1. Vezetőedző: Börge Lund.
Hétméteres:
4/3, ill. 6/3.
Kiállítás:
8, ill. 6 perc.

Jövő héten az előző kiírás ezüstérmeséhez, a Kielcéhez utazik a Szeged, csütörtökön este háromnegyed 7-kor rendezik azt a meccset, de előtt még szombaton este 8 órától a Gyöngyös ellen is pályára lépnek a Pick Arénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.