Hírzóna

Ismét Csongrád-Csanád megyében találták a legtöbb illegális bevándorlót a hétvégén

Ismét Csongrád-Csanád megyében találták a legtöbb illegális bevándorlót a hétvégén

2022. október 24., hétfő
Ismét Csongrád-Csanád megyében találták a legtöbb illegális bevándorlót a hétvégén

A legtöbb illegális bevándorló továbbra is Csongrád-Csanád megyében próbálkozik Magyarországra jutni. Szombaton a járőrök 28 csoportra bukkantak, és összesen 590 embert találtak. A migránsok a határtól Szegedig, Öttömösig, Ruzsáig, Szatymazig, Röszkéig, Mórahalomig és Ásotthalomig jutottak el. Bács-Kiskun megyében 12 csoportban 71 migránst tartóztattak fel a határ közelében.

A feltartóztatott migránsok szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, de papírjaik nem voltak. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen pedig egy 54 éves török állampolgár kisteherautójában találtak 16 migránst. Ha kiderül, hogy a férfi tudott a migránsokról, embercsempészés miatt eljárást indítanak ellene. Ezért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a megyei határszakaszon tovább erősítik a határkerítést, amellett, hogy a határvadászok is szolgálatba álltak szeptember mellett. Mindennek köszönhető, hogy bár sokan jutnak az országba, a legtőbb próbálkozást meg tudják állítani a határon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.