Meteor

Indián nyár vár ránk a héten

Indián nyár vár ránk a héten

2022. október 10., hétfő
Indián nyár vár ránk a héten

Egy enyhe hidegfront, majd a hét vége felé egy hasonlóan enyhe melegfront váltja egymást. Az idő viszont összességében kellemes marad.

Holnap az északkeleti megyékben is fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Éjszaka általában sok, a Dunántúlon kevesebb felhő lesz felettünk, arrafelé nagy területen képződik pára, köd.

A nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, a felhőzet is lassan szakadozik, gomolyosodik, a keleti országrészben kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás, kedden már csak az Alpokalján élénkülhet meg az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között valószínű, de a kevésbé felhős dunántúli tájakon ennél kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16 és 21 fok között várható.

Szerdánváltozóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, de legalább rövid időszakokra a legtöbb helyen kisüt a nap. Kisebb eső, zápor csak néhol fordulhat elő. Keleten, északkeleten élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban néhol pára-, ködfoltok képződhetnek. Kora reggel 5-13, napközben 16-21 fokra készülhetünk.

Csütörtökönkevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Számottevő csapadék, jelentős légmozgás nem várható. Reggelre főként nyugaton képződhet többfelé köd, amely délelőtt feloszlik. A csúcshőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

A hétvégére egy érkező melegfront felhőzete miatt egy kevés eső előfordulhat, változóan napos lesz amiatt a várható idő, de délután továbbra is 16 és 22 fokra van kilátás.

(via MTI, Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.