Krimi

17 éves szegedi fiú és párja szervezte a migránsok csempészését

17 éves szegedi fiú és párja szervezte a migránsok csempészését

2022. október 20., csütörtök
17 éves szegedi fiú és párja szervezte a migránsok csempészését

Illegális migránsok csempészését, szállítását szervezte és irányította egy fiatal pár Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök elfogták őket – közölte közösségi oldalán a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2022. áprilisa és októbere között szervezték és irányították illegális migránsok csempészését és Budapestre való tovább szállítását Csongrád-Csanád megyében.

A nyomozók azonosították a 17 éves szegedi irányító fiút és 18 éves barátnőjét, akiket a Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve kedd reggel elfogtak és előállítottak a rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a banda harmadik tagját is elfogták, akit szintén kihallgattak gyanúsítottként.

Ellenük bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat is.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.