Közélet

Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a hosszú hétvégén

Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a hosszú hétvégén

2022. október 29., szombat
Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a hosszú hétvégén

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére. A biztonságos temetőlátogatás és a forgalom zavartalansága érdekében továbbá a sírkertekben megerősítik a rendészeti szolgálatot, valamint kerületi rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is járőröznek – írja az MTI.

A hosszú hétvégén az átlagosnál nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV-Volán csoport arra kérte az utasokat, hogy időben tervezzék meg utazásukat.

https://szegedma.hu/2022/10/figyelem-a-vasarnapi-oraallitas-miatt-valtozik-nehany-tram-train-jarat-kozlekedese

A katasztrófavédelem arra figyelmeztetett, hogy a kegyeleti gyertyák gyakran tüzet okoznak. Azt kérték, hogy a megemlékezők a szabadban csak mécsestartóban elhelyezett gyertyát gyújtsanak meg, a mécsest a sírtól való távozás előtt oltsák el, és a forró mécsestartókat ne dobják a temető hulladékgyűjtőjébe.

November 1-je, mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja, november 2-a fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává. A mindenszenteket megelőző naphoz kapcsolódik a halloween, a kóbor lelkek kelta ünnepe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.