Krimi

Fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra egy szegedi házaspár

Fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra egy szegedi házaspár

2022. október 18., kedd
Fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra egy szegedi házaspár

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi házaspárral és további 4 személlyel szemben, akik fiatal lányokat adtak-vettek és ha kellett kényszerítették őket a szexuális szolgáltatások nyújtására – közölte az ügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc tájékoztatása szerint a hat terheltet minősített emberkereskedelem bűntettével és részben kitartottság bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az egyik férfi kihasználta a középiskolai évei végén járó sértett kiszolgáltatott élethelyzetét, felé táplált érzelmeit, és a fiatal lányt külföldi munkavállalás ürügyén elvitte a szegedi házaspárhoz, akiknek prostitúciós tevékenység folytatására eladta egy autóért cserébe.

A házaspár ezután a lányt különféle válogatott fenyegetésekkel - ha kellett veréssel - kül- és belföldön prostitúcióra kényszerítette. A házaspár 2017 februárjától mintegy fél éven át a sértettet különböző oldalakon hirdette, a szexuális szolgáltatáshoz lakásokat bérelt, és azt felülegyelte, a sértett keresményét elvette.

A lányt ebből a helyzetből látszólag kimentette egy magyar férfi, aki Bécsben - szerelem színlelésével és jobb élet ígéretével - segített neki megszökni. Valójában azonban a sértett ezután hónapokon keresztül a szorult helyzetét kihasználó férfinak dolgozott, és a prostitúcióból származó pénzt neki kellett átadnia.

A súlyos egészségkárosodást szenvedő sértettet ebből a helyzetből őt megsajnáló ismeretlenek mentették ki.

A nyomozók feltárták, hogy a szegedi házaspár és lányuk más sértettet is futtatott éveken keresztül jellemzően Németországban és belföldön, illetve még egy nő prostitúciót szervező tevékenységére is fény derült.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.