Egyetem

Elhunyt Dr. Varga Tibor, az SZTE orvosprofesszora

Elhunyt Dr. Varga Tibor, az SZTE orvosprofesszora

2022. október 18., kedd
Elhunyt Dr. Varga Tibor, az SZTE orvosprofesszora

80 éves korában elhunyt Dr. Varga Tibor, az Igazságügyi Orvostani Intézet professzor emeritusa - írja honlapján az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudomány Kara.

Az Igazságügyi Orvostani Intézet visszaemlékezése szerint pályafutása során megfordult a SOTE-n és ez Igazságügyi Minisztériumban is, valamint a szegedi kar dékán-helyettese is volt, és az Országos Igazságügyi Orvostani Intézet oktatási igazgatóhelyettese. Részt vett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kriminalisztikai képzésében.

Munkájában fontos szerepe volt a szegedi DNS labor kialakításának, mellyel többek között a hazai kábítószervizsgálatok beindításának segítése és a kábítószer-szakértés megalapozása volt a célja.

Jogszabályi előírásoktól függetlenül megkövetelte a szakorvosjelöltektől a szövettani felkészülést és részvizsgát, a háziorvosi szakvizsga részévé tette igazságügyi problémákból a gyakorlati vizsgát, és a „műhibaperekben” megteremtette a hatékony szakmai védekezés módszerét az SZTE-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.