Hírzóna

Az Alföldön élve fogó csapdával fogtak aranysakált

Az Alföldön élve fogó csapdával fogtak aranysakált

2022. október 18., kedd
Az Alföldön élve fogó csapdával fogtak aranysakált

Ez még a szakmában is ritkaságnak számít, mivel a „toportyán” rendkívül óvatos, a fiatal példányokat azonban könnyebb megtéveszteni. A vadászterület déli részén eddig aranysakállal még nem találkozott, bár Alföld ezen szegletében időnként felbukkannak vándorló egyedek.

Éjszakánként kereső hőkamerájával folyamatosan monitorozza a helyi vadállományt. A faj stabil populációt még nem tudott létrehozni, mivel a helyi illetékes hivatásos vadászok aktivitása folyamatos. A Csongrád-Csanád megyei vadgazdálkodók, ha szükséges egymást segítik, és információval látják el, ha egy falka feltűnik. Az aranysakál megjelenése a természetvédelem és a vadgazdálkodás számára sem előnyös, mivel a vadászható fajok mellett, a védett és fokozottan védett emlős, madárfajokat, hüllőket, kétéltűeket is elfogyasztja. Az aranysakálok főleg a terület nyugati feléből, az ártérből bukkannak fel időnként. A Tisza ártere egy olyan védett, tökéletes élőhely, amely az aranysakál számára az egyik legjobbnak tekinthető.

Fotó: Molnár Nándor – Agro Jager News

További részleteket a befogásról ide kattintva olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.