Közélet

Az 1956-os hősökre emlékeztek Szegeden

Az 1956-os hősökre emlékeztek Szegeden

2022. október 21., péntek
Az 1956-os hősökre emlékeztek Szegeden

Az 1956-os forradalom kitörésének 66. évfordulójára emlékeztek pénteken, a Rerrich Béla téren Csongrád-Csanád megye vezetői és a pártok szegedi szervezetei.

Balogh Elemér professzor, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Európai Jogtörténeti tanszékének vezetője a Rerrich Béla téren tartott ünnepi beszédében elmondta, 1956 forradalmának programja modernizációnak is tekinthető.

A mi nemzetünk jellemző vonása, hogy fogékony az újra, de inkább fontoltan haladunk, ha hagyják. A forradalom és a szabadságharc a világ közvéleménye előtt méltóságot adott hazánknak, ami felelősséggel jár. A szabadságát kivívott nép felelős más népek szabadságáért is, valamint erejéhez méltón segíti a rászorulókat, napjainkban például a háború elől menekülő ukránokat, még akkor is, ha nem sok hálás szót kapunk cserébe – mutatott rá a professzor.

A szabadság pillangója szobornál tartott megemlékezést a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából, az eseményen a megyei önkormányzat, a szegedi egyetemek, a honvédség, a rendőrség, a vitézi rend, valamint a helyi pártok is képviselői is megjelentek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.