Újabb mese verte ki a biztosítékot – az Antikrisztusról szól

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Little Demon című új mesesorozat a vártnál is merészebb húzásnak bizonyult a Disney-től. Egy keresztény konzervatív szülői csoport petíciót is indított ellene.

A One Million Moms elnevezésű keresztény konzervatív szülőkből álló csoport petícióban követeli a Disney-től, hogy annak FXX nevű tévécsatornájáról kerüljön le a Little Demon című mesesorozat, mondván, az ,,veszélyes”.

A szervezet mellé beállt Mike Johnson amerikai képviselő, aki színtiszta gonoszságként jellemezte a produkciót, de lelkészek és jó pár mezei néző is kibukott a látottakon. A szülői csoport szerint ugyanis a mese pozitív hangnemben tünteti fel a boszorkányságot.

Az Index sorozatkritikája szerint a Little Demon valóban nem gyerekeknek való, viszont ahogy írják, ez nem ördögtől való, hiszen a South Park, a Rick és Morty vagy éppen a Happy Tree Friends is a felnőtteket célozza meg.

Ugyanakkor a Disney eddigi alkotásaihoz képest szokatlanul merész jelenetek kerültek a Little Demon-ba: a főszereplő, Chrissy menstruációját alapból nagyon grafikusan ábrázolják az alkotók, aztán jön a béltrancsírozós gyilkolászás, néhány jelenettel később meg azon kapjuk magunkat, hogy a főszereplő anyja kitakarás nélkül meztelenre vetkőzik.

Ugyanakkor az Antikrisztust a sorozatban sokszor korántsem a pusztítás motiválja, képességeit sokszor jóra próbálja használni. Az Index kritikája szerint a sorozat vicces, szórakoztató és szerethető.

(via Index)

Előző sztori

Minden árstopot meghosszabbított a kormány

Következő sztori

Szándékosan okozhattak energiaválságot: Sokkoló dokumentumot tett közzé egy svéd lap!