Közélet

Riasztó rezsiszámokat posztolt Székesfehérvár polgármestere

Riasztó rezsiszámokat posztolt Székesfehérvár polgármestere

2022. szeptember 4., vasárnap
Riasztó rezsiszámokat posztolt Székesfehérvár polgármestere

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán közölt adatokat, amelyekből kiderül, hogya városban a közvilágítás költségében várható a legkirívóbb emelkedés, amelyért jövőre csaknem 1,4 milliárd forinttal kell többet fizetni a tavalyi kiadásokhoz képest. Kétszázmilliót meghaladó pluszköltséggel kell számolniuk a városi uszoda, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény és a Vörösmarty Színház vezetőinek.

A LEGTÖBB HELYEN, INTÉZMÉNYBEN 7-9-SZERES ÁRNÖVEKEDÉS LEHET, A HELYI SZÍNHÁZ VILLANYSZÁMLÁJA AZONBAN A 23-SZOROSÁRA EMELKEDHET

prognosztizálja a polgármester.

A városnak a polgármester által közzétett tételek 2,2 milliárd forintnyi többlet kiadást jelentenek, a távhőcégnek viszont még magasabb költségei lesznek. Utóbbinak 2021-ben és 2022-ben 5 milliárd forintos volt a gázszámlája, a 2022–2023-as vonatkozásban júniusban 17 milliárd forint volt a költség, jelenlegi áron pedig több mint 40 milliárd forint az azonos mennyiség ára.

Cser-Palkovics András a bejegyzésben hangsúlyozta, céljuk, hogy az alapvető, törvényben kötelezően előírt közszolgáltatásokat és az önkormányzati munkahelyek nagy többségét biztosítani tudják. Az önkormányzat jelenleg előkészíti intézkedéscsomagját, amelyről várhatóan a szeptemberi közgyűlésen döntenek.

A fenti számok riasztóak, a tendencia és a bizonytalanság pedig különösen aggasztó. Természetesen az önkormányzatiság azonban a cselekvőképességről is szól, ezért hetek óta számolunk, döntéseket készítünk elő. Muszáj ezt megtenni, hiszen az áram és a gáz mennyiségét a téli időszakra most kell tudnunk megmondani. Nincs tehát lehetőség várakozni

– írta a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.