VIDEÓ A CIKKBEN

Péntektől korszakváltás a Szeged-Budapest vasútvonalon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem túlzás állítani, röpke 20-30 évet fejlődik egyetlen éjszaka alatt a személyszállítás a Szeged-Budapest vasútvonalon. Október első napjától új, prémium szolgáltatásokat is kínáló kocsik állnak forgalomban az InterCityken,

Valódi kényelem és prémium

A Szolnoki Járműjavítóban gyártott IC kocsik négy egységből állnak.

Két fülkében lesz IC+ szolgáltatás. Ezek mindegyikáében négy utas utazhat nagyon kényelmes, állítható hát és lábtámasszal felszerelt fotelekben. Mindenkinek saját olvasólámpája, asztala van és felárral a kávét és teát szolgálnak fel az úton.

Kétszer hat utas csendes fülkében utazhat, ahol feliratokon kérik az utasokat arra, hogy a telefonjukat halkítsák le és ha hívásuk van, akkor ne a fülkében bonyolítsák a beszégetést. Az ülések itt is kényelmesek, igaz némileg kevesebb komfort fokozattal, mint a prémiumnál.

A megszokott termes vagonokhoz hasonló lesz az elsőosztályú kocsik legnagyobb része. Itt 15 utas utazhat, az eddiginél lényegesen nagyobb és kényelmesebb asztal „jár” minden székhez, ahogy konektor és USB csatlakozó is lesz mindenhol itt is.

Hosszú évek után jön a büfékocsi

Még az InterCity szolgáltatás szegedi bevezetésekor hosszú ideig közlekedett büfékocsi a Szeged-Budapest járaton, majd valamikor a kétezres évek közepén ez megszűnt a vonalon. Most az első osztályú kocsi végében ismét lesz lehetőség ételt italt vásárolni. Üdítő, kávé, tea, sör bor mellett egyszerűbb ételek és snackek lesznek a választékban.

Egy olvasónktól kaptunk egy videót is az új kocsiról, ami az utóbbi napokban már Szeged-Budapest között megfordult néhányszor, amolyan kedvcsinálónak az éles bevetés előtt.

KÉSŐBB INDUL AZ UTOLSÓ JÁRAT

Amellett, hogy a szolgáltatás színvonala emelkedik, a járatok száma is bővül. A hét minden napján 1 órával később indulnak a vanatok Szegedről (20:45) és Budapestről is (20:53)

Előző sztori

Maximalizálják a CSOK-osok büntetőkamatát

Következő sztori

Tucatnyi fát döntött ki a csütörtöki vihar