Paks2: Lemondott Süli János államtitkár

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lemondott posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára – derül ki a köztársasági elnök friss határozatából, amelyet a miniszterelnök is elfogadott.

Süli János az előző Orbán-kormányban tárca nélküli miniszterként felügyelte a paksi bővítést, míg az új kabinetben államtitkárként lett volna ugyanez a feladata.

A PAKS2 AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB BERUHÁZÁSA!

Az ötödik Orbán-kormányban a paksi bővítés Szijjártó Péter külügyminiszterhez került, aki a nemzetközi energiaügyekért és az energiabiztonságért is felel.

Az elmúlt hetekben politikai bírálatok érték a Paks2 beruházást. A 444 emlékeztet, hogy komoly kritikát fogalmazott meg Lázár János építésügyi miniszter, aki azt mondta,

„ŐSBŰN, HOGY PAKS 2 JÖVŐRE NEM TERMEL ÁRAMOT, A LEGSÚLYOSABB KORMÁNYZATI HIBÁK EGYIKE”.

Ezzel lényegében Szijjártó Péter külügyminiszter, Süli János főnöke is egyetértett, aki hozzátette, most másodikos a fia, és akkor született, amikor a projekt elindult. Nem érti, miért nem történt azóta “semmi”.

“ÉN EGY DOLGOT SZOKTAM MONDANI, HOGY AMIKOR ALÁÍRTUK MOSZKVÁBAN A PAKSI ATOMERŐMŰ ÉPÍTÉSÉRŐL A MEGÁLLAPODÁST 2014-BEN, MÁSNAP SZÜLETETT MEG PATRIK NEVŰ FIAM. NA MOST, PATRIK HOLNAP KEZDI MEG A MÁSODIK ÁLTALÁNOS ISKOLAI OSZTÁLYT. ÉN ELHISZEM, SŐT TUDOM IS, MERT HÁROM HÓNAPJA BENNE VAGYOK, HOGY A PAKS 2 EGY NAGYON BONYOLULT DOLOG. DE ENNYIRE NEM BONYOLULT, HOGY EGY GYEREK SZÜLETÉSÉTŐL MÁSODIK OSZTÁLYOS KORÁIG NE TÖRTÉNJEN SEMMI. NYOLC ÉS FÉL ÉV ELTELT. EGYETÉRTEK JÁNOSSAL, SOKAT BESZÉLGETTÜNK ERRŐL, HOGY LEHETETT VOLNA GYORSABBAN HALADNI. MONDOM ÉN, AKI MÉG NEM ÉPÍTETT ATOMERŐMŰVET, DE A JÓZAN ÉSZ ALAPJÁN AZT GONDOLOM, HOGY LEHETETT VOLNA” 

– nyilatkozta az ATV-nek a miniszter.

Előző sztori

Szegedi ellenzék: ne üldözzék el Botkáék az egészségügyi dolgozókat!

Következő sztori

“Elvágom a torkod!” – késsel fenyegetőzött egy férfi a Mars téri buszpályaudvaron