Videók a cikkben!

Özönvízszerű jégeső után szivárvány ragyogott Szeged felett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az OMSZ tájékoztatása szerint hétfőn több helyen alakulhatnak ki gyorsan vonuló záporos, zivataros gócok. Ezek késő estére nagyrészt lecsengenek, de az éjszaka során északkeleten, keleten helyenként továbbra is lehet eső, zápor. A tájékoztatás helytállónak bizonyult: hétfő délután kiadós jégeső zúdult Szegedre. A nem hétköznapi égi áldást több olvasónk is videóra vette.

Egyikük a Rókusi víztorony környékén örökítette meg, ahogy diónagyságú jégdarabok hulltak az égből. A Hétvezér utcából jelentkező olvasónk felvételén kivehető, ahogy a hirtelen jelentkező csapadékmennyiség következtében atlantiszi állapotok alakultak ki. A negyedórás záport követően egy szivárvány jelentkezett az égen.

A meteorológiai szolgálat közleménye alapján kedden elszórtan a délnyugati és a keleti harmadban várható zápor, zivatar, másutt legfeljebb néhol valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 13 és 18 fok között alakul.

Előző sztori

Magyarországnak kedvező az Európai Bizottság döntése

Következő sztori

Jó hír: “csak” hétszer annyiba kerül immár a gáz a tőzsdén, mint amennyibe kerülni szokott ilyenkor