Politika

Összecsapott Orbán Viktor és Kálmán Olga az azonnali kérdések órájában

Összecsapott Orbán Viktor és Kálmán Olga az azonnali kérdések órájában

2022. szeptember 26., hétfő
Összecsapott Orbán Viktor és Kálmán Olga az azonnali kérdések órájában

A DK képviselője szerint a miniszterelnök tönkretette a forintot, a kormányfő szerint azonban az ellenzéki párt az embereket tette tönkre.

Kálmán Olga az Eurostat számaira hivatkozva úgy fogalmazott, Magyarországon a legnagyobb a drágulás mértéke. Majd azzal folytatta, hogy elvették a céges autók és szállítmányozók kedvezményes tankolását és az autópálya-matricák is drágultak. Az ellenzéki képviselő ezt egy megszorításnak érzékeli a sok közül, amivel az emberektől kívánja behajtani az Uniótól meg nem kapott pénzt. A kérdése az volt, hogy ennek mikor lesz vége.

Orbán a válaszában arra mutatott rá: ha vége a szankcióknak, az élelmiszerárak sem fognak tovább drágulni.

A forintról elmondta: Kálmán Olga egy olyan párt képviselője, amelynek kormányzása idején 1,1 millió jelzáloghitel volt, nagyrészt devizában, ezek tönkretették az embereket, ezért azt javasolja, hogy óvatosabban rója fel a kormánynak a forint gyengeségét, tekintettel arra, hogy a 2010-ben alakult kormány takarította el a devizacsődtömeget.

Kálmán Olga szerint ez nem túl nagy büszkeség, mivel a csődtömeg eltakarítása mellett 400 és 420 euró között mozog a forint. Szerinte az Orbány-kormány vége hozza el az élelmiszerdrágulás végét is, ezért alakított a DK árnyékkormányt.

Ezután Orbán annyit mondott: örül, hogy a képviselő asszony egymásra figyelő kormányzást ígér, de megjegyezte, nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét. Hozzátette, 2002 és 2010 között ,,napsütésben" kormányoztak, és akkor ,jól le is égtek", ezért javasolja: maradjanak árnyékban.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.