Politika

Orbán Szerbiában: csak azért nem nevetünk az EP-n, mert már unjuk

Orbán Szerbiában: csak azért nem nevetünk az EP-n, mert már unjuk

2022. szeptember 16., péntek
Orbán Szerbiában: csak azért nem nevetünk az EP-n, mert már unjuk

A kormányfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel találkozott Belgrádba és átvette tőle a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést a két ország együttműködésének, kapcsolatainak fejlesztése érdekében nyújtott szolgálataiért. Ezután közös sajtótájékoztatón reagált arra, hogy az Európai Parlament csütörtökön ismét elítélte a magyar jogállamiságot.

"Csak azért nem nevetünk rajta, mert már unjuk; ez egy unalmas vicc, harmadszor vagy negyedszer csinálják, hogy elfogadnak az Európai Parlamentben Magyarországot elítélő határozatot". - reagálta újságírói kérdésre az EP csütörtöki döntésével kapcsolatosan Orbán Viktor.

Megjegyezte: "először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük".

,,Az európai baloldal elfoglalta az Európai Parlamentet", és "a mi egykori pártszövetségünk", az Európai Néppárt is folyamatosan balra csúszik. A szavazati arányok pontosan mutatják ezt: a jobboldali pártok Magyarország mellett szavaztak, a baloldali pártok meg ellene - magyarázta. Úgy látja, itt nem objektív ítéletalkotásról, hanem pártpolitikai támadásról van szó, amely nem az első Magyarország ellen.

Közölte, Magyarországon választások szoktak lenni, kialakul egy parlamenti többség, és ha a többség jobboldali, akkor az nem tetszik a baloldalnak, és "akkor intifádákat rendeznek az Európai Parlamentben".

Az EU szankciós politikájáról is beszélt. Mint mondta, mindig amellett fog érvelni, hogy olyan szankciókat ne alkalmazzon az Európai Unió, amelyek itt, Közép-Európában, jobban fájnak, mint annak, akivel szemben alkalmazzák.

,,Az a szankció, amit ma "a nyugatiak kitaláltak", nem szolgálja Magyarország érdekét, "sőt rendkívül súlyos veszedelmet jelent a számunkra" - fogalamzott.

Az egészben pedig szerinte az a leginkább aggasztó, hogy "miközben megyünk bele az egyre súlyosabb gazdasági válságba", teljesen nyilvánvaló, hogyha a szankciókat hatályon kívül helyeznék, a helyzet azonnal javulna. Hozzáfűzte: nemcsak arról van szó, hogy "egy nagy, fájdalmas intézkedéssorozatot szenvedünk el", hanem, hogy egyetlen mozdulattal ezt vissza lehetne csinálni.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.