Frissül

Minden árstopot meghosszabbított a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelenleg is tart a kormányülés, a legfontosabb döntésekről azonban a Kormányinfóig döntöttek: minden árstop életben marad.

Október 1. után is érvényben marad a benzin- és az élelmiszerárstop, valamint a kamatstop is legalább fél évvel tovább marad érvényben, mint december 31. – jelentette be Gulyás Gerely miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány ezt azzal indokolja, hogy a háború és az Uniós szankciók miatt az energiaválság helyzete továbbra sem javul, azonban a magyar családokat továbbra is megvédi a kormány.

Bizonyos kkv-k is mentőövet kapnak

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is megjelent a Kormányinfón Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra mellett, és bejelentette: mentőövet kapnak az energiaintenzív kis- és középvállalkozások. Ez érvényes minden olyan vállalatra, aminek az energiaköltsége 2021-ben elérte a nettó 3 százalékot. A döntés értelmében az áram és a gázszámlák 50 százalékát a kormány fizeti, és ezt a támogatást 3 hónapig biztosítja.

A program október 1-jével indul és 2023 végéig szól.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a működésüket és a beruházásokat is támogatják. Ezen kívül egy 15 százalékos önerőtámogatást is biztosít a kkv-knak. Munkahelyvédelmi program is indul.

A támogatások tükrében Nagy Márton elmondása szerint a kormány azt a feltételt tűzte ki, hogy a kkv-k tartsák meg 2023-ig a munkaerejük 90 százalékát.

Előző sztori

Mától néhány napig ingyen szállíthatunk biciklit a vonatokon

Következő sztori

Újabb mese verte ki a biztosítékot – az Antikrisztusról szól