Közlekedés

Csütörtökön egy jeggyel korlátlanul utazhatunk a MÁV-Volán csoport járatain

Csütörtökön egy jeggyel korlátlanul utazhatunk a MÁV-Volán csoport járatain

2022. szeptember 19., hétfő
Csütörtökön egy jeggyel korlátlanul utazhatunk a MÁV-Volán csoport járatain

Új akciót vezet be a MÁV-Volán csoport az Autómentes Nap alkalmából: ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig – közölte Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára a bejegyzésben kifejti, az akció a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira is - bármelyikre váltott helyközi jegy csütörtökön az egész nap az egész ország összes helyközi járatára érvényes.

A gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap.

fogalmaz Vitézy.

Megemlíti, hogy a 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatóak lesznek a nap végéig országosan. A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

Nem ez az egyetlen közlekedési akció a héten: mint arról a SzegedMa beszámolt, a MÁV-START,a GYSEV és a MÁV-HÉV az Európai Mobilitási Hét teljes ideje alatt, 2022. szeptember 17. és 22. között díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít utasai számára az erre alkalmas hazai járatain.

Korábban azt is megírtuk, hogy a szeptember 16-ai üzemkezdettől a szeptember 22-ei üzemzárásig egy érvényes személygépkocsi forgalmi engedély felmutatásával ingyenesen utazhatunk a szegedi közösségi közlekedési járműveken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.