Brutális: cipőkanállal verte agyon szomszédját egy bordányi férfi

A Szegedi Törvényszék 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ismerősét olyan súlyosan bántalmazta egy fém cipőkanállal, hogy belehalt.

A Szegedi Törvényszék közleményében az áll: a nem jogerős ítélet lényege szerint az egymás szomszédságában élő vádlott és a sértett hosszú évek óta jó ismerősök voltak. A vádlott 2021 nyarán a hajnali órákban megjelent a sértett kisházában, ahol az ágyában fekvő-félülő helyzetben levő, egészségi állapota miatt védekezésre csupán korlátozottan képes férfit egy fém cipőkanállal több alkalommal a fején, orrán megütötte.

A mozgásában korlátozott, vérző sértettet a vádlott ezután magára hagyta, aki – az őt ért bántalmazás hatására – rövid időn belül életét vesztette.

A vádlott néhány órával később ismét megjelent a sértett lakásán, ahol észlelte, hogy a sértett elhalálozott, majd ezután értesítette a mentőszolgálatot. A vádlott a bíróság előtt beismerte bűnösségét lemondott a tárgyláshoz való jogáról, így a bíróság az előkészítő ülésen meghozott ítéletében halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki őt bűnösnek.

Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyészség pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozat bejelentésére.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Kiderült, miért úszott szemétben a Kereszttöltés utca

Következő sztori

Elhunyt Lukács János