Hírzóna

Az autók környezetvédelmi állapotát ellenőrzi Szegeden a kormányhivatal

Az autók környezetvédelmi állapotát ellenőrzi Szegeden a kormányhivatal

2022. szeptember 20., kedd
Az autók környezetvédelmi állapotát ellenőrzi Szegeden a kormányhivatal

Harminc helyszínen több száz gépkocsi környezetvédelmi állapotát ellenőrzik mától péntekig Budapesten és három megyeszékhelyen

- közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium hétfőn a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a közúti közlekedési környezetvédelmi akció keretében a fővárosban Debrecenben, Győrben és

Szegeden egy-egy helyszínen végeznek kitereléses közúti ellenőrzést a kormányhivatalok.

A műszaki vizsgálóállomásokon is alkalmazott technológiákkal a benzines járműveket gázelemzővel, a dízeleseket füstölésmérővel vizsgálják. Idén részecskeszámmérésre alkalmas eszközzel bővül a műszerpark - írták. A szemrevételezéssel főként a szivárgásokat, a környezetre káros meghibásodásra utaló nyomokat vagy akár szabálytalan módosítás jeleit is észlelhetik a szakemberek.

A minisztérium támogatásával megvalósuló akcióban a járművezetők megismerik autójuk állapotát, tudomást szerezhetnek az esetleges problémákról. A kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsikat két hónapon belül időszakos műszaki-környezetvédelmi vizsgálatra kell vinni – közölték.

Hozzátették: a negyedszázados múltra visszatekintő közúti közlekedési környezetvédelmi akció az európai mobilitási hét állandó magyarországi kísérőprogramja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.