Közélet

Közösségformáló ereje van a bornak

Közösségformáló ereje van a bornak

2022. szeptember 16., péntek
Közösségformáló ereje van a bornak

- A bornak közösségépítő ereje van, összehozza a családokat és a barátokat,

ennek kiváló példája a 10. Bortér a megyeszékhelyen, ahol a legtöbben családosan, a gyermekeikkel közösen kapcsolódnak ki– mondta a Dóm téren Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője, aki maga is családjával érkezett az eseményre.

Jó bor mellett garantált a jó társaság (Fotó: Sándor Judit/SzegedMA)

A képviselő szerint egy jó bor elfogyasztása különleges élményt nyújt és azt is elárulta, hogy neki egy jó fehérbor tud ilyen élményt adni, de alkalomhoz illően vöröset és rozét is szívesen fogyaszt. Külön kiemelte, hogy ennek a rendezvénynek is komoly közösségépítő ereje van, amire kétéves covidos időszak után szüksége van az embereknek.

- Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy Kiskundorozsma neves borásza, Ujvári Mihály, az Ujvári Pincészet tulajdonosa nyitotta meg az idei rendezvényt

 – tette hozzá Dorozsmán élő politikus, és felhívta a figyelmet arra is, hogy nagyon sok szegedi és homokháti borász remekműveit lehet megkóstolni a Bortéren.

KOMOLY TÁMOGATÁS LENDÍTETT A HAZAI BORÁSZATOKON

Mihálffy emlékeztetett, a kormány 2010 óta csaknem 75 milliárd forint támogatást biztosított a hazai szőlőültetvények modernizálásra, valamint mintegy 30 milliárd forint értékben támogatták a borászatok technológiai beruházásait. Megjegyezte, a szőlőtermelők támogatásának folytatódnia kell hazai és uniós szinten is, ez a Homokhátság és Szeged érdeke is, hiszen itt is többen foglalkoznak borászattal, amely a megélhetést jelenti számukra.

(via delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.