Illegális bevándorlás

4 hét alatt 40 embercsempészt tartóztattak le

4 hét alatt 40 embercsempészt tartóztattak le

2022. szeptember 29., csütörtök
4 hét alatt 40 embercsempészt tartóztattak le

A Szegedi Járási Ügyészség a megyei határszakaszon egyre növekvő migrációs nyomás következtében csak az elmúlt 4 hétben 40 embercsempész letartóztatására tett indítványt - derül ki az Ügyészség közleményéből.

Az illegális határátlépést szervező bűnszervezetek tevékenysége következtében az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség illetékességi területén levő határszakaszon elkövetett embercsempészés miatt indult eljárások száma. Csak a Szegedi Járási Ügyészség a román-szerb határszakaszon illegálisan megvalósított határlépést segítő 40 embercsempész letartóztatását indítványozták.

Az embercsempészés bűntette miatt indult nyomozások között egyre több az olyan ügy, amely olyan elkövetők ellen folyik, akik a szervezett bűnelkövetést irányítják, vezetik.

A közleményben az áll, hogy amennyiben annak törvényi és egyéb feltételei fent állnak, a járási ügyészség az elkövetőket gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.