4 hét alatt 40 embercsempészt tartóztattak le

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség a megyei határszakaszon egyre növekvő migrációs nyomás következtében csak az elmúlt 4 hétben 40 embercsempész letartóztatására tett indítványt – derül ki az Ügyészség közleményéből.

Az illegális határátlépést szervező bűnszervezetek tevékenysége következtében az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség illetékességi területén levő határszakaszon elkövetett embercsempészés miatt indult eljárások száma. Csak a Szegedi Járási Ügyészség a román-szerb határszakaszon illegálisan megvalósított határlépést segítő 40 embercsempész letartóztatását indítványozták.

Az embercsempészés bűntette miatt indult nyomozások között egyre több az olyan ügy, amely olyan elkövetők ellen folyik, akik a szervezett bűnelkövetést irányítják, vezetik.

A közleményben az áll, hogy amennyiben annak törvényi és egyéb feltételei fent állnak, a járási ügyészség az elkövetőket gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Előző sztori

Újabb rendkívül kínos baki Joe Bidentől

Következő sztori

Koncertekkel és fényfestéssel rajtol az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja