PROMO

4 + 1 dolog, ami könnyebb lett a technológia miatt

4 + 1 dolog, ami könnyebb lett a technológia miatt

2022. szeptember 27., kedd
4 + 1 dolog, ami könnyebb lett a technológia miatt

Olyan gyorsan halad előre a technológia, hogy már szinte alig lehet követni. Minden nap jönnek ki az új frissítések a különféle programnyelvekhez, ez pedig azt jelenti, hogy egyre szerteágazóbb technológiai megoldásokkal tudják teletűzdelni a vállalatok a szolgáltatásaikat. Lássuk a részleteket! (x)

1. Vásárlás - online gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb is

Az online vásárlás nemcsak azoknak az árucikkeknek a beszerzését tette könnyebbé, amelyeket nem lehet itthon kapni, hanem az alapvető élelmiszerek vagy háztartási cikkek is már csak egy kattintásra vannak tőlünk.

Nemcsak kényelmesebb, de olcsóbb is lett a vásárlás, mert például egy ecipo kuponkód segítségével olyan akciókat is ki tudunk használni, amelyek a fizikai üzletekben nem elérhetőek, hiszen az esetek többségében csak online vásárláskor aktiválhatóak kuponok a cipő webshopokban.

Sőt, a technológia abban is segít minket, hogy ha például nincs autónk, akkor a futár felhozza a nehéz ásványvizeket, konzerveket és még akár a virágföldet is. Ez a szolgáltatás nagyon jól jön például a kismamáknak vagy az időseknek is, akik például egy lift nélküli lakás 4. emeletén laknak.

2. Vállalati termékek címkézése

Napjainkban a gyümölcsökön, a készételek dobozain, a billentyűzet hátulján vagy a mosógépen is számos etikett címke díszeleg, amely az esetek többségében nem választható, hiszen jogszabályok írják elő, hogy milyen termékre milyen adatokat kell feltüntetni.

Mivel az elektronikai termékek esetében szinte lehetetlen lenne az árucikkek értékesítése etikett címkék nélkül, így számos cég igyekszik a lehető legtöbbet kihozni ebből a kényszerhelyzetből.

Van olyan cég, amely az etikett címkéket gyártó cég honlapján megrendeli a címkéket, mások viszont akkora gyártósorral rendelkeznek, hogy egyszerűbb számukra egy komplett etikett címkéző gépet venni.

Tehát ezt a szakterületet is nagyban segítette az informatikai rendszerek fejlődése, máskülönben továbbra is középkori módszerekkel kellene manuálisan címkézni.

3. Még a vízszerelést is elérte a technológia

Vannak olyan dolgok, amelyeket továbbra is embereknek kell elvégezniük, s nincs ez másképp a vízszerelés esetében sem. Viszont itt is nagy szerepe van a technológiának, hiszen például az újépítésű társasházak vagy lakóházak esetében már új típusú technológiára van szükség, mert itt más eszközök kellenek ahhoz, hogy modern megoldásokkal tudják javítani a vízszerelők az esetleges hibákat.

De vannak olyan eszközök a vízszerelő szakmában, amelyek nélkül igen gusztustalan lenne a szerelés, gondoljunk csak azokra a motorral felszerelt csőtisztító gépekre, amelyekkel dugulást lehet elhárítani.

Egy ilyen egyszerű gépezet segítségével elkerülhető a falbontás egy dugulás esetén, ami régen, a technológia előtt egyszerűen része volt a szakmának. Így már nem is olyan kellemetlen elhárítani egy dugulást.

4. A keresőoptimalizálás is könnyebb lett

Régen manuálisan kellett nézegetnie a keresőoptimalizálás során a SEO szakembernek, hogy az egyes módosításokra hogyan változik a weboldal teljesítménye. A kulcsszókutatás is igen nehéz volt, hiszen nem voltak elérhetőek olyan eszközök, amelyekkel meg lehetett volna nézni, hogy egy szó vagy kifejezés mennyire népszerű az adott gazdasági szektorban a felhasználók kereséseiben.

Tulajdonképpen a kezdetek kezdetén a SEO csak tapogatózás volt a sötétben, és csak a tapasztalat és a keresőmotorok folyamatos monitoringja segítette a döntések meghozásában a SEO szakembereket.

Mára viszont nagyon könnyű egy SEO szakembernek a helyzete: a kulcsszókutatást programokkal lehet elvégeztetni, illetve például a weboldalon történő felhasználói mozgásokat is könnyedén lehet követni egy program segítségével, mely nagyban segíti a weboldal kialakításának tervezését vagy módosítását a nagyobb konverzió érdekében.

5. Lelki segély, szellemi támogatás, együttérzés

Ritkán esik szó a technológia kapcsán arról, hogy mennyire nagy hatással van az emberekre az, hogy egy kattintásra kapcsolatba tudnak lépni a szeretteikkel vagy akár vadidegenekkel az interneten.

Nem mindenki büszkélkedhet olyan barátokkal, akikkel meg tud osztani egy nehéz érzést, feloldani egy konfliktus-helyzetet vagy épp csak elmesélni azt, hogy hogyan tudott felülkerekedni egy nehéz helyzeten.

Nem is gondolunk bele abba, hogy mekkora ereje van az együttérzésnek, a megértésnek, a hasonló helyzetben lévő emberek beszámolóinak vagy akár csak annak, hogy valaki meghallgat minket.

A technológia - itt főként az internetet értjük - rengeteg embernek segített már talpra állni, illetve a lelki támogatás miatt sokan új erőre kaptak, s most ők segítenek azokon, akik épp valamilyen nehézségen mennek keresztül.

Támogatott tartalom!
Borítókép forrása: elements.envato.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.