Videó: szegedi buszmegállóban raboltak ki egy bottal járó idős nőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy trolimegállóban követett majd fosztott ki egy idős beteg sértettet – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott tavaly június 11-én a délelőtti órákban lett figyelmes az egyik szegedi áruházból kilépő, többszörös egészségügyi problémái miatt nehezen, bottal járó nőre. A vádlott ezt követően követte a közelben levő buszmegállóig a sértettet, majd kifigyelte és kihasználta azt, hogy a sértett a bevásárló táskáját a kezében tartja, míg bőr táskáját a vállán átvetve hordja a pénztárcájával együtt.

A vádlott ezután szorosan követte a sértettet és kihasználva a nő nehezített, lassú járását, csökkent reakció idejét, felszállás közben a táskába nyúlva a pénztárcát a benne levő 92 ezer forinttal és bankkártyákkal együtt eltulajdonította.

A vádlott ezután leszállt a troliról és a helyszínről távozott.

A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Több fizetett szabadnap járna az apáknak egy uniós szabály alapján

Következő sztori

Az elektromos rolleresek negyede részegen okoz balesetet