Újabb támogatást kap az SZTE részvételével alapított európai egyetemi szövetség

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bővülő EUGLOH egyike azon 16 már létező szövetségnek, amelyek további 4 évre megkapták az Európai Bizottság engedélyét és támogatását küldetésük folytatáshoz. A hálózat a következő években e támogatásból valósíthatja meg közös programjait írja az SZTE közleményében.

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH), alapító tagjai a Université Paris-Saclay, a Lundi Egyetem, a Ludwig-Maximilians-Universität München, az Universidade do Porto és a Szegedi Tudományegyetem.

A EUGLOH számos területen biztosít együttműködési lehetőséget az érintett felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói, kutatói és munkatársai számára. A szervezet elsődleges célja interdiszciplináris tevékenységek koordinálása, különösen az egészséggel kapcsolatos legszélesebb területeken – az egészséges környezet, élelmiszerek, betegellátás és gyógyszerészet, lelki egészség stb. – mind az oktatásban, képzésben és kutatásban.

Az SZTE oktatói, kutatói mellett a sikeres pályázat legnagyobb nyertesei a hallgatók lesznek. Az idei felvételi eljárásban eddig 6074-en nyertek felvételt az SZTE-re, de a pótfelvételin minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja a jelentkezőket a szegedi egyetem.

Előző sztori

Trélerrel karambolozott, majd kigyulladt egy autó az M43-ason Maroslelénél

Következő sztori

Meghosszabbít egy fontos határidőt az MVM