Gazdaság

Többet keresnek a foodpanda futárai

Többet keresnek a foodpanda futárai

2022. augusztus 24., szerda
Többet keresnek a foodpanda futárai

Átlagosan tizennyolc százalékkal emeli futárainak díjazását a foodpanda - közölte az ételkiszállító cég az MTI-vel szerdán.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvény módosítását követően átgondolták a mintegy 4 ezer futárpartner díjazását.

,,Az új díjtábla szerint átlagosan 18 százalékkal emeltük a díjakat, és mivel nem fix, hanem teljesítményalapú díjazásról van szó: aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet, aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet" - közölte Juhász István, a foodpanda ügyvezető igazgatója a közleményben.

A társaság felmérése szerint a futárok tizede jelezte távozási szándékát a megváltozott kata-szabályozás miatt. A cég az emelésen kívül felajánlotta, hogy az átalányadózásra váltás miatt megemelkedett adminisztrációs terhek enyhítésére könyvelőket ajánl a futároknak - hasonlóan a konkurens Wolt-hoz.

Az Országgyűlés július 12-én módosította a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt. Ennek értelmében szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek számlázhatnak, cégeknek nem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.