Többet keresnek a foodpanda futárai

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átlagosan tizennyolc százalékkal emeli futárainak díjazását a foodpanda – közölte az ételkiszállító cég az MTI-vel szerdán.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvény módosítását követően átgondolták a mintegy 4 ezer futárpartner díjazását.

,,Az új díjtábla szerint átlagosan 18 százalékkal emeltük a díjakat, és mivel nem fix, hanem teljesítményalapú díjazásról van szó: aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet, aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet” – közölte Juhász István, a foodpanda ügyvezető igazgatója a közleményben.

A társaság felmérése szerint a futárok tizede jelezte távozási szándékát a megváltozott kata-szabályozás miatt. A cég az emelésen kívül felajánlotta, hogy az átalányadózásra váltás miatt megemelkedett adminisztrációs terhek enyhítésére könyvelőket ajánl a futároknak – hasonlóan a konkurens Wolt-hoz.

Az Országgyűlés július 12-én módosította a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt. Ennek értelmében szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek számlázhatnak, cégeknek nem.

Előző sztori

Hármas karambol történt Szentesnél

Következő sztori

140 gyorshajtót fogtak el kedden a megyében