Szegedi kutatók kaptak állami elismerést

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2022. augusztus 19. Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond az állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2022. augusztus 19-én. A miniszter augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népmûvészet mestere díjakat adott át. MTI/Szigetváry Zsolt

Lovagkereszteket adott át az államalapítás ünnepének alkalmából Csák János kulturális és innovációs miniszter, Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Több szegedi is van a díjazottak között.

Polgárai tagozatú lovagkeresztet kapott Dr. Pap Ildikó Etelka antropológus, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológiai Intézete Embertani Tanszékének tudományos főmunkatársa. Szintén polgári tagozaton tisztikeresztben részesült Dr. Garab Győző fizikus, aki a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Növénybiológiai Intézetének kutatóprofessor emeritusa.

Ugyanebben a kitüntetésben részesült a szintén fizikus Gergely Árpád László és Jakab Éva jogász,  a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Római Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetője.

Tisztikeresztet kapott továbbá Sipos Pál Miklós kémikus, a Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézete Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének egyetemi tanára is.

Balogh Elemér jogtörténész középkeresztet, Szamosi Szabolcs, a Szegedi Dóm Liszt Ferenc-díjas zeneigazgatója pedig szintén lovagkeresztet vehetett át.

Előző sztori

SZIN bérlettel és 72 órás SZKT-jeggyel hat napon át korlátlanul utazhatunk Szegeden

Következő sztori

Elmarad az augusztus 20-i légi parádé, a tűzijátékról holnap döntenek