Közélet

Parkolási káosz van Szeged szívében

Parkolási káosz van Szeged szívében

2022. augusztus 2., kedd
Parkolási káosz van Szeged szívében

A környezetvédelem fontos és ennek egyik legnagyobb szelete a gépkocsiforgalom optimalizálás. A világ városaiban nagyon sok módszerrel próbálkoznak, akár olyan áron is, hogy korrigálni kell az elméletben működő, de gyakorlatban hibás elképzeléseket.

Szeged sem akar lemaradni, és arra törekszik, hogy a Belvárosban minél kevesebb autó közlekedjen. Az Oskola utca és környékének felújítása is ezt a célt szolgálta, kiemelt hangsúlyt kaptak a kerékpárosok, parkolók és várakozó helyek szűntek meg, ami igazodik az elmúlt évek tendenciájához.

Az ötlet azonban nem tökéletes, mert az Oskola utcában például rakodni sem tudnak megállni az üzletek tulajdonosai, ha mégis megteszik, akkor szabálytalanul a bicikliseket akadályozva tudják megtenni.

A másik komolyabb probléma, hogy az Oskola utca-Victor Hugo utca-Kelemen utca-Somogyi utca tömbben egymás hegyén-hátán állnak az autók. Teszik mindezt sokszor a forgalommal szemben, vagy a kétirányú közlekedést, esetleg az ott lakók hazajutását akadályozva, nem egy alkalommal parkolójegy vagy bérlet nélkül. Ami tetézi mindezt: a fent említett területre behajtási engedély szükséges, ami kétséges, hogy minden ott parkoló autónak a birtokában van, ráadásul a KRESZ táblákat is figyelmen kívül hagyják.

Kérdés, hogy mindenkinek van engedélye a behajtásra?

– Áldatlan állapotok vannak azon a környéken és a lakók panaszkodnak is erre, magam is tőlük értesültem.

A szándékot értem és támogatható is, de ahogy az önkormányzat el akar jutni a zöldebb városhoz, az káoszhoz vezet.

A napokban egy teljes órán át figyeltem ott a közlekedést. Ha ez ilyen káoszos, akkor mi lesz akkor, ha elindul az iskolai időszak? - tette fel a költői kérdést Chovanecz Kata.


A fideszes önkormányzati képviselő hozzátette, a közterület-felügyelet felé azonnal jelezte a problémát, ahonnan ígéretet kapott arra, hogy segítenek.

- Helyszíni szemlére megyünk a Közterület-felügyelőkkel,

megnézzük a táblákat, rendezzük a szabálytalanul parkoló autók sorsát, ugyanis a KRESZ szabályokat - mint a szabályokat általában - mindenkinek kötelező betartani.

Se autósnak, se gyalogosnak nem kényelmes ez a helyzet

Ahogy a cikkünk elején írtuk, több városban korrigálják a gyakorlatban nem működő közlekedési elképzeléseket. Kíváncsian várjuk, hogy a szemle során talált hibákra mit lép az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.