Nem terveznek távoktatásra átállni az egyházmegyei iskolák

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megemelkedett rezsiárak miatt több állami fenntartású iskola is azt fontolgatja, hogy távoktatásra áll át – azonban nem mindenhol és nem mindenki gondolja így.

Nemrégiben az ELTE Természettudományi Karán röppent fel először az aggodalom Budapesten, hogy a megemelkedett rezsiárak miatt novembertől márciusig távoktatást kell elrendelnie a Dékáni Karnak. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja azt mondta: a lépés „sajnos nem volt váratlan”, és nemcsak a pedagógusok, hanem a szülők is attól tartanak, hogy ugyanez más intézményekben is bekövetkezhet.

Mint akkor mondta, ennek oka az, hogy az oktatási intézményekben a költségvetési keretek annyira fixek, hogy ilyen mértékű rezsiár-emelkedést nem tudnak elviselni.

Lapunk megkereste a Szegeden található egyházi fenntartású köznevelési intézményeket. A Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóságnak egy óvodája található Szegeden és egy iskolája Hódmezővásárhelyen. A Főhatóság azt nyilatkozta: nem terveznek átállni távoktatásra. Ugyanakkor hozzátették: meglátják majd, attól függ, milyen rezsiárakkal kell szembenézniük.

Kerestük továbbá a Dugonics András Piarista Gimnáziumot, valamint a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott Karolinát is – utóbbi holnapra ígért választ lapunknak.

Előző sztori

A nap, amikor István király e földet „Bódogasszony országának nevezé”

Következő sztori

Kiszáradás fenyegeti az országot, sivataggá válhat az Alföld