Frissítve!

Kopasz Bálint ismét a királyszám királya lett, és párosban is diadalmaskodott

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kopasz Bálint aranyérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon, írja az MTI. A szegedi versenyző mellett K-2 200-on a Kiss Blanka-Lucz Anna duó diadalmaskodott.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság szombati napján K-1 1000 méteren diadalmaskodó Kopasz Bálint megmutatta, hogy ő a királyszám legnagyobb királya.

,,Bálint és a lányok olimpiai számos érme kifejezetten szívet melengető, de összességében nem vagyok elégedett, mert szerepelhettünk volna jobban is, még ezzel a fiatal csapattal is. Aki itt van a helyszínen, az látja, hogy a pályák között micsoda különbségek vannak. Viszont Bálint még a legrosszabb pályán is megoldotta a feladatát, ez mindent elmond arról, hogy mennyire profi, és ennek a királyszámnak a legnagyobb királya.” – fogalmazott a közmédiának nyilatkozva a szakember.

A pályakülönbségekre utalva azt mondta: ha például Rendessy Eszter egy másik pályán megy a döntőben, akkor érmes lehetett volna. “Ezzel együtt azt gondolom, hogy ez a hetedik hely az első felnőtt világbajnokságán, ebben a mezőnyben tökéletes teljesítmény.” – jelentette ki Hüttner Csaba.

A szövetségi kapitány azt mondta, hiányérzete leginkább a férfi K-4 500 méteres egység miatt van, amely a B döntőben szerepelve végül 11. lett. “Eddig is tudtuk, hogy ebben a számban pár tizeden múlnak a helyezések. Van három kiemelkedő egység, de utánuk nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Fejlődni kell, hogy jövőre olimpiai kvótákat tudjon szerezni az egység, ezen fogunk dolgozni” – fogalmazott.

Frissítés: A Nádas-Kopasz páros is világbajnok lett!

Nem csak egyéniben, hanem Nádas Péterrel is világbajnok lett Kopasz Bálint K-2 500 méteren a kanadi világbajnokság utolsó versenynapján. Rajtuk kívül a pályafutása első felnőtt vb-jén szereplő Rendessy Eszter pedig második lett kajak egyes 1000 méteren. Lucz Anna és Csizmadia Kolos egyformán bronzérmesként zárt K-1 200 méteren és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó is megismételte egy évvel ezelőtti harmadik helyét 1000 méteren. K-1 5000 méteren pedig Kőhalmi Emese megvédte címét.

Előző sztori

Csak húsz litert lehet tankolni a Lukoil-állomásokon

Következő sztori

Elhunyt Weintrager Adolf, számos szegedi épület megálmodója