Kis híján megfulladtak a migrások, akiket egy furgon levegő nélküli rakterébe zsúfoltak Mórahalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a francia férfinak, aki 15 illegális határátlépő csempészésében működött közre – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított augusztus 17-én szerda késő délután ismeretlen megbízója utasítására Mórahalom külterületére hajtott egy furgonnal, melybe felvett az előzőleg ismeretlen társai által a határon, illegálisan átkísért 15 személyt. Velük Ausztria irányába indult volna, azonban a rendőrjárőr röviddel az elindulást követően Zákányszék belterületén igazoltatta, előállította, majd őrizetbe vette a férfit.

A furgon zárt rakterében a szellőzés nem volt biztosított, a külső 30 foknál is jóval magasabb hőmérséklet volt és többen a rendőri intézkedés megkezdésekor már rosszul voltak.

A járműben utazó illegális határátlépők a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, magukat afgán állampolgárnak vallották.

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés- elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Figyelem: ne parkoljon a városháza körül!

Következő sztori

Úgy tűnik, az önkormányzatnál marad a vízmű