Két év szünet után kibővült helyszínnel érkezik a készpénzmentes szegedi Bortér

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két év kihagyást követően szeptember 14. és 18. között csilingelhetnek a borospoharak a Dóm téren és egy új helyszínen is.

A Szegedi Bortér holnapjáról kiderül, idén a Dóm tér mellett az Aradi vértanúk terét is benépesítik a pavilonok. A szervezők azt is elárulták, hogy műanyagpohár- és készpénzmentes lesz az idei őszi bormustra.

Rácz Attila, a 10. őszi bormustrát szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője az önkormányzati lapnak elmondta, miért száműzik a műanyagpoharakat és a készpénzt az idei fesztiválról.

– Folyamatosan törekszünk a rendezvényeink fejlesztésére, zöldítésére, ezért 2019-ben száműztük a műanyagpoharat a Dóm térről, a következő lépcső pedig 2020-ban – Szeged Smart City koncepciójába illeszkedve – a készpénzmentes fizetés bevezetése lett volna. Egyrészt a pandémia meghiúsította ezt a törekvésünket, másrészt épp a járvány lendítette fel az érintés nélküli fizetési módokat és mutatott rá arra, hogy a jövő a kényelmes és biztonságos készpénzmentes fizetési megoldásoké – nyilatkozta az ügyvezető.

Előző sztori

Fellélegezhetnek a gazdák: újra madárinfluenzától mentes Magyarország

Következő sztori

Ezekre kell figyelniük a katásoknak