Hírzóna

Hollik István: Magyarország repülőrajtot vehet a gazdaság újraindulásakor

Hollik István: Magyarország repülőrajtot vehet a gazdaság újraindulásakor

2022. augusztus 28., vasárnap
Hollik István: Magyarország repülőrajtot vehet a gazdaság újraindulásakor

Magyarország repülőrajtot vehet az európai gazdaság újraindulásakor, hiszen itt van válságkezelési tudás, a külföldi beruházások pedig továbbra is áramlanak az országba - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A politikus kifejtette:

minden magyar büszke lehet arra, hogy az az állam, az a nemzet, amelyhez tartozik, már több mint ezer éve fennáll és a történelem viharain keresztül is meg tudott maradni.

"Az elmúlt száz évben nagyon nehéz időket kellett átélnie a magyarságnak, de most talán erősebbek vagyunk, mint valaha, és ezt ünnepeljük meg" az államalapítás ünnepén, a szombati tűzijáték pedig alkalmas volt arra, hogy méltóképpen ünnepeljünk - fogalmazott.

Kiemelte:

jelenleg a háborús infláció nemcsak egész Európát, hanem az egész világot sújtja, például az Egyesült Államokban sok évtizede nem látott fogyasztói áremelkedés van.

Az inflációt a háború okozza, de az arra adott brüsszeli szankciók súlyosbították a helyzetet és nem sikerült véget vetniük a háborúnak - tette hozzá Hollik István.

Úgy vélte, ugyanakkor van lehetőség arra, hogy Magyarország lokális kivétel lehessen, kemény, határozott, gyorsreagálású kormányzati munkával és összefogással a lehető legnagyobb mértékben megvédhetik a magyar embereket a válság negatív hatásaitól, és amikor vége lesz a háborúnak, és az európai gazdaság újraindulhat, Magyarország "repülőrajtot" vehet. Ebben van gyakorlati tapasztalata Magyarországnak és a Fidesz-KDNP-kormánynak is, hiszen ezt tették a Covid-válság idején - tette hozzá.

Hollik István szerint Magyarország azért lehet lokális kivétel, mert megvan hozzá minden adottsága,

itt van válságkezelési tudás, a külföldi beruházások pedig továbbra is áramlanak Magyarországra, hiszen versenyképes a gazdasági környezet, kedvező az adózási rendszer, a magyar emberek pedig "tudnak és akarnak dolgozni". Ha ide tudnak vonzani további beruházásokat, akkor az európai gazdaság megindulásakor Magyarország ebből a válságból is megerősödve jöhet ki - jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy minél hamarabb békére van szükség, mert a háború és az elhibázott szankciós lépések okozzák és súlyosbítják a válságot, ami komoly energiaellátási problémákhoz fog vezetni egész Európában.

Lesznek olyan országok, ahol nem lesz elegendő energia, de Magyarország biztonságban van,

itt az energiaellátás biztosított, a gáztározók folyamatosan töltődnek - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Arról is beszélt, hogy a kormánynak vannak stratégiai célkitűzései, amelyekhez még a legnehezebb időkben is ragaszkodni fog. Ennek része az, hogy a rezsicsökkentést meg kell őrizni, ugyanis "tudjuk 2010 előttről, hogy milyen az, amikor a magyar családok bevételének egy jó részét a rezsire kellett fordítania, mert olyan magas volt az energiaár" - fogalmazott.

A politikus közölte: azt sem engedik, hogy a válság megrengesse a családtámogatási rendszert.

Azt is tudják, hogy ebben a helyzetben a legkiszolgáltatottabbak az idősek, a nyugdíjasok, ezért őket segíteni kell, biztonságot, kiszámíthatóságot kell adni nekik - mondta. Hozzátette: politikájuk lényege a családtámogatás, a rezsicsökkentés, a munkahelyek védelme, a nyugdíjasok támogatása, és ebből nem engednek a legnehezebb válság idején sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.