Emléktáblát kapott “Böhm úr” Szegeden

Emléktáblát kapott egykori lakásánál, a Kárász utca 10 szám alatt Máriáss József Jászai Mari-díjas színművész, a szomszédok teleregény népszerű Böhm ura.

Az érdemes művész 1920. február 23–án született, jogásznak készült, de a második világháború keresztül húzta számításait. Végül Major Tamás biztatására lett színész, a Pesti Színházban, a Vidám Színpadon és a győri Kisfaludy-színházban töltött évtizedek után Lendvay Ferenc, a szegedi színház egykori legendás igazgatója hívta Szegedre 1969–ben. Az első években komoly szerepeket kapott, majd az igazgató váltás után évekig operettekben, zenés darabokban játszhatott csak-mivel az új igazgató nem szívlelte. A hetvenes évek végén a Ruszt-korszakban ismét, vezető szerepeket kapott, sőt a rendező Zalaegerszegre is magával vitte egy-egy szerepre.

A színház mellett 28 játékfilmben játszott, a legnépszerűbb és az országos ismeretséget hozó szerepe a Szomszédok Böhm uraként egy ország közös képviselője lett. Élete utolsó pillanatáig forgatott a sorozatban.

Előző sztori

Totálkáros baleset: ketten is megsérültek az M5-ösön

Következő sztori

Csaknem 65 ezren látogatták idén a Szegedi Szabadtéri előadásait