Közélet

Elkezdődött a határvadászok képzése

Elkezdődött a határvadászok képzése

2022. augusztus 10., szerda
Elkezdődött a határvadászok képzése

A négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók.

A rendészeti szakmai ismereteken belül a határvadász-tanulók megismerkednek a szolgálatukhoz szükséges jogszabályokkal és belső normákkal, valamint azokkal az alapelvekkel, amelyeket be kell tartaniuk járőrszolgálatuk során - olvasható a police.hu-n.

A gyakorlati képzésen megtanulják az igazoltatás, a személy-, a csomag- és a gépjárműátvizsgálás, valamint a helyszínbiztosítás, illetve a zárás és terepkutatás lépéseit.

A jogi ismeretek oktatása során az alapvető emberi jogok, a büntetőjog, a szabálysértési ismeretek és a különböző rendőrségi normák kerülnek fókuszba.

A lövészeti és intézkedéstaktikai képzési egységben az egyes intézkedéstípusoknál alkalmazandó fogásokat tanulják meg a hallgatók, és lőelméleti és lőgyakorlati órákon vesznek részt. A határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési tanegységben a határrendészeti szolgálati ág feladatrendszerével ismerkednek meg a tanulók.

Az ORFK közölte: a szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak, a képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt. A toborzás és a jelentkezők alkalmassági szűrése folytatódik - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.