Egy korszak véget ér: Jakab Péter kilép a Jobbikból

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elhagyja a Jobbikot és független képviselőként folytatja tovább képviselői tevékenységét Jakab Péter. A Jobbik egykori elnöke ezzel válaszol Gyöngyösi Márton nyílt levelére.

,,Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!” – ezzel zárja hosszú Facebook-posztját Jakab.

A lezárást azt a hosszú reakció előzi meg, melyben Jakab Péter Gyöngyösi Márton levelére reagál. Az új Jobbik elnök szerint ugyanis Jakab titokban új pártot készül alapítani, valamint – ahogy Jakab vissza is utal rá – ,,háborgó hordának” nevezte a szavazóit.

Mit Jakab írja, Gyöngyösi olyan szavakkal illeti őt, amellyel a Fidesz szokta. Hozzáteszi, ,,szóbeszédből” hallota, hogy ,,Rogán belső emberei” az ellenzéken belül némaságra intettek sokakat, és bár nem tudja, hogy Gyöngyösi közéjük tartozik-e, ő mindenesetre a béke érdekében kevesebbet szólalt fel.

A szavazóit is megvédte, mondván, ők nem háborgó csorda, hanem ,,ennek a rezsimnek” a vesztesei, akik nála keményebb szavakkal illetik a kormányt. ,,Nyilván ezt neked a messzi Európai Parlamentből nehéz elképzelni, de hidd el, én az emberek között vagyok nap, mint nap.” – olvasható Jakab posztjában.

Szerinte mélységesen felháborító, hogy ő előttük próbálja megalázni őt Gyöngyösi, ezért úgy dönt, a ,,népet választja” és függetlenként folytatja tovább.

,,Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban.” – írja.

Előző sztori

Ezekre kell figyelniük a katásoknak

Következő sztori

Vadásszák a családi pótlék csalókat, újabbat fogtak el