Politika

Csicskapártozza a Jobbikot Jakab Péter

Csicskapártozza a Jobbikot Jakab Péter

2022. augusztus 14., vasárnap
Csicskapártozza a Jobbikot Jakab Péter

A Jakab Péter-féle Nép Pártján azt állította vasárnapi közleményében, hogy feloszlatta magát a Jobbik 8 alapszervezete. A szervezet szerint Újszilvás, Dunaharaszti, Kisléta, Újfehértó, Nyírbátor, Érpatak, Taktabáj, Nagykőrös alapszervezete szűnt meg és ezzel együtt 60-an kiléptek a pártból.

Mindemellett azzal vádolják a Jobbik elnökségét, hogy „azokat a jobbikosokat, akik 10-15 éve lelkiismeretesen, szabadidejüket áldozva dolgoztak a kormányváltásért, semmibe nézi, közösségeiket kamuszervezeteknek titulálja. Azokat a jobbikosokat, akik kritizálni merészelik a pártvezetést, a közösségi médiában elhallgattatják, letiltják”. A közlemény végén azt írták, hogy

„a Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett”.

AJobbik vasárnap jelentette be, hogy felszólítják Jakab Pétert, adja vissza a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járómandátumát.

"A Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek" - írták. A Jobbik hozzátette:

"Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt"

- fogalmaznak a közleményben.

Csütörtökön jelentette be Jakab Péter, a Jobbik egykori elnök-frakcióvezetője, hogy kilép a pártból. Jakab a Facebookon közölte a hírt, válaszul arra, hogy Gyöngyösi Márton pártelnök egy nyílt levélben választás elé állította, sürgetve, hogy döntse el mit akar, ha új pártot építene, akkor inkább távozzon a Jobbikból.

Az elmúlt nagyjából egy hónapban alaposan megromlott Jakab Péter és a Jobbik viszonya. A politikus az elnöki székből és a frakcióvezetői posztról is távozott, többször is kritizálta a Jobbik új vezetését. Időközben elkezdte felépíteni a Nép Pártján elnevezésű oldalát, de tagadja, hogy egy új pártot építene. Ugyanakkor a hvg.hu információi szerint akár már augusztus 20-án bejelentheti új pártját.

(via MTI/ HVG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.