Csak pénzért lehet pótolni a védettségi igazolványt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha elhagyja vagy cseréli valaki a védettségi igazolványát, akkor azért 3000 forintot kell fizetnie. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete alapján a védettségi igazolvány pótlása, cseréje esetén 3000 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni. Ebből 2000 forint a védettségi igazolvány előállítási költsége.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletből kiderül, hogy a befolyt díjnak a védettségi igazolvány előállítási költségére vonatkozó részét a hatóság negyedévente összesíti, majd az összeget a  Miniszterelnöki Kabinetiroda meghatározott számlájára utalja, amelyet a kiállított védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. közszolgáltatási szerződés keretében használja fel.

Fontos, hogy a szeptember elején hatályba lépő rendelet szerint a  díjat akkor is meg kell fizetni, ha a kérelmező a  kérelmét visszavonta, továbbá ha azt a  hatóság elutasítja, vagy az eljárást megszünteti.

Ismételten benyújtott kérelem esetén szintén újból meg kell fizetni a díjat, a hiánypótlásra visszaadott kérelmek esetében azonban nem. Túlfizetés esetén a díjtöbbletet hivatalból vagy kérelemre visszatérítik.

Előző sztori

Meghosszabbít egy fontos határidőt az MVM

Következő sztori

Időközi polgármester-választást tartanak Ásotthalmon vasárnap