Sport

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Amerikai centert igazolt a Szedeák

2022. augusztus 22., hétfő
Amerikai centert igazolt a Szedeák

Az amerikai Tyler Roberson lesz a következő idényben a Naturtex-SZTE-Szedeák centere – közölte a klub a Facebook-oldalán.

Mint írják, a 27 éves, 205 cm magas játékos kiváló egyetemre járt, 2016 januárjában egy Duke elleni győztes mérkőzésen 14 pontot és 20 lepattanót szerzett a Syracuse Orange színeiben, azon a tavaszon az NCAA Final Fourban is pályára lépett. Ezt követően a G-League-ben szerepelt, Európában pedig a francia és a görög élvonalban kosárlabdázott.

Az előző idényt is a G-League-ben, a Delaware Blue Coats csapatában kezdte, majd az észt KK Viimsi együtteséhez került, a bajnoki rájátszásban 20 perc alatt átlagban 13.3 pontot és 7.5 lepattanót jegyzett.

A posztból az is kiderül, hogy Roberson - aki a montenegrói Milic Starovlah mellett a szegediek második légiósa - szeptember 2-án csatlakozik a Szedeák keretéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.