Sport

Tűzforró mérkőzés után hátrányban a Fradi a Bajnokok Ligájában

Tűzforró mérkőzés után hátrányban a Fradi a Bajnokok Ligájában

2022. július 20., szerda
Tűzforró mérkőzés után hátrányban a Fradi a Bajnokok Ligájában

A Ferencváros és a Slovan Bratislava utoljára 1992-ben találkozott egymással, akkor a BEK meccsen, Pozsonyban a Téglamezei stadionban a szlovák kommandósok ok nélkül agyba-főbe verték a Fradi szurkolókat. Azóta a két csapat nem találkozott hivatalos mérkőzésen. A Fradi szurkolók már a kezdés előtt jelezték: nem koptak emlékükből a 30 éve történtek.

A Slovan szurkolók, akik mintegy ötszázan vállalták a túrát, sokáig nem is jöttek be a stadionba, a lelátó mögött várakoztak, majd a kezdés után 5 perccel előbb egy rakétát lőttek a VIP páholy felé, ezután kis túlzással magukra gyújtották a fél szektort... nehezen magyarázható a "véletlennel".

Hogy a labdarúgással is foglalkozzunk.

Az első nagyobb helyzet a Slovan előtt adódott a 6. percben, egy szabadrúgást Weiss küldött 19 méterről kapura, amit Dibusz bravurral kiütötte, Medvedev ismételhetett 5 méterről, de néhány centit tévedett. Alig 5 perccel később egy beadás után Zachariassen a jobb oldali kapufára fejelt az elalvó szlovák védelem kíséretében.

A Ferencváros akarata érvényesült a félidő első felében, a vendégek gyakorlatilag a felezővonalat alig lépték át. Komolyabb helyzet azonban csak egy akadt, Tokmac lövését kellett bravúrral védenie a Slovan kapusának. Feszült volt a hangulat a pályán és azon kívül is. A 31. percben Bargeszjan ment szögletet rúgni a jobb oldalra, a szurkolók poháresővel várták, majd Tokmac szólt oda neki, mire hirtelen mindkét csapat teljes létszámban ott termett kakaskodni-Bargeszjan a hasát fogva el is esett, majd gyorsan megnyugodtak a kedélyek.

A félidő vége valamennyivel kiegyenlítettebb volt, a Fradi kapuja egyáltalán, a Slován kapuja néhány kisebb helyzetnél forgott veszélyben. Árulkodó volt a félidőről a labdabirtoklás, ami 67%-33% volt a zöld-fehérek javára.

Látványos, de valószínűleg igen drága koreográfia vezette be a második játékrészt, ahol a Ferencváros ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta. A saját térfelére kényszerítette a szlovákokat, akik gyakorlatilag csak és kizárólag a védekezéssel foglalkoztak. A hazai fölény azonban meddő volt, a tizenhatosn belül nem tudtak mit tenni a jól záró védelemmel szemben.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 70. percben végre sikerült feltörnie a Slovan védelmét a Fradinak. Laidouni beadását a jobb alsó elől Tokmac középre passzolta, Boli átlépte a labdát, amivel a kapust és a "védőket is gyufáért küldte", így Zachariassennek nem volt nehéz dolga, és félmagasan a kapuba lőtt. (1-0)

A gól után acélosabban kezdtek támadni a szlovákok és ennek a 81. percben meg is lett az eredménye. Baloldali szabadrúgás után Kasia fájóan egyedül maradt a kapu előtt és a kapu közepébe fejelt. (1-1)

Ezzel még nem volt vége a feketelevesnek. A 86. percben De Marco passzát Barszegjan ballal a jobb felsőbe lőtte. Dibusz hatalmasat repült, de nem volt esélye elérni a labdát. (1-2)

A hátralévő időt a Ferencváros az ellenfél kapuja előtt töltötte, de gólt nem tudott szerezni, igaz az utolsó előtti percben Civic lövése a kapufa belsejéről pattant ki.

A Slovan Bratislava némi meglepetésre megnyerte a mérkőzést és előnyben várhatja a visszavágót. A Ferencváros nem esélytelen a továbbjutásra, de ahhoz egy hét múlva lényegesen jobb kapu előtti játékra lesz szükségük.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SLOVAN (szlovák) 1–2 (0–0)
Budapest,
Groupama Aréna,20 459néző.V:Bengoetxea (spanyol)
FTC:Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti – Nguen (Auzqui, 80.), F. Boli (Bassey, 72.), A. Traoré (Loncar, 57.).Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
SLOVAN:Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan (Agbo, 90+2.), Kucka (Holman, 90+3.), Kankava, Pauschek (Csavrics, 73.), Weiss (Csakvetadze, 73.) – Saponjics (Eric Ramírez, 79.).Vezetőedző:Vladimír Weiss
Gólszerző:Zachariassen (70.), ill. Kasia (81.), Barszegjan (86.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.