Szegeden is naparányosan számolja a rezsit az MVM

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megjelentek a rezsicsökkentés-módosításról szóló rendelet részletei, ennek megfelelően pedig a Magyar Villamos Művek is reagált a változásokra. A jövőben naparányos számolnak el.

Mint azt az MVM közleményében írja, 2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást. Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletében meghatározott áron történik.

A változtatások miatt az ügyfeleknek nem kell szerződést módosítani, az új árszabások automatikus megjelennek a MEKH rendszerében.

Hozzáteszik, hogy az ügyfelek a kedvezményes mennyiségeket időarányosan jogosultak igénybe venni. Ennek érdekében az egyetemes szolgáltató naparányos elszámolást alkalmaz.

Leszögezik, hogy a rendelet nem érinti a nagycsaládosok részére már eddig is biztosított kedvezményt földgáz vonatkozásában, az az eddigiek szerint vehető igénybe a jövőben is. Nem érinti továbbá a B GEO tarifán vételezők által elfogyasztott és a H tarifán fűtési idényben elfogyasztott energiamennyiséget.

A lakossági fogyasztónak minősülő társasházaknak és lakásszövetkezeteknek földgáz vonatkozásában a rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes mennyisége a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások számának szorzata alapján határozható meg.

Előző sztori

Kigyulladt a Sanex-gyár Szegeden

Következő sztori

A levegőnek sem tett jót a Bajai úti tűz Szegeden