Meteor

Rövid ideig megint kánikula lesz

Rövid ideig megint kánikula lesz

2022. július 14., csütörtök
Rövid ideig megint kánikula lesz

Ma ismét közel 37 fokot mérhetünk délután - de mielőtt nagyon elegünk lenne belőle, már jön is a felfrissülés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint ma, azaz csütörtökön akár 37 fok is lehet a maximum hőmérséklet. Ez azonban csak átmeneti forróság lesz, mivel holnap egy hidegfront érkezik.

A jó hír tehát, hogy nem sokáig lesz meleg. A rossz hír, hogy ez a hidegfront sem fog esőt hozni.

A prognózis szerint sokat fog sütni a nap, emellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a keleti és délnyugati megyékben lesz több a felhő. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 37 fok között várható. Késő estére általában 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken hidegfront szakadozott felhőzete vonul át felettünk észak-dél irányba, amely mentén - nagyobb számban az északi tájakon - zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, a magasabban fekvő helyeken akár viharos közeli lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután általában 29 és 35 fok között alakul, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő.

(met.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.