Rövid ideig megint kánikula lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma ismét közel 37 fokot mérhetünk délután – de mielőtt nagyon elegünk lenne belőle, már jön is a felfrissülés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint ma, azaz csütörtökön akár 37 fok is lehet a maximum hőmérséklet. Ez azonban csak átmeneti forróság lesz, mivel holnap egy hidegfront érkezik.

A jó hír tehát, hogy nem sokáig lesz meleg. A rossz hír, hogy ez a hidegfront sem fog esőt hozni.

A prognózis szerint sokat fog sütni a nap, emellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a keleti és délnyugati megyékben lesz több a felhő. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 37 fok között várható. Késő estére általában 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken hidegfront szakadozott felhőzete vonul át felettünk észak-dél irányba, amely mentén – nagyobb számban az északi tájakon – zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, a magasabban fekvő helyeken akár viharos közeli lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután általában 29 és 35 fok között alakul, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő.

(met.hu)

Előző sztori

Visszaéltek Karikó Katalin nevével

Következő sztori

Vigyázzon: üveges lehet a rizs!