Balhé

Részegen, engedély nélküli fegyverrel vadászott Ruzsán

Részegen, engedély nélküli fegyverrel vadászott Ruzsán

2022. július 13., szerda
Részegen, engedély nélküli fegyverrel vadászott Ruzsán

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akit idén télen ittas állapotban értek tetten orvvadászaton –közölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott február 3-án a késő délutáni órákban, szeszes ital fogyasztását követően 3 társával autóba szállt, és őket egy Ruzsa melletti erdőbe vitte, azért, hogy ott dúvadakra vadásszanak.

A férfi az autó leállítását követően, annak lehúzott ablakából fegyverével leadott egy lövést egy rókára, azonban nem találta el az állatot.

Ezt észlelte egy közelben tartózkodó vadász, aki értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a vádlottnál olyan fegyvert és lőszereket találtak, melyek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

Emellett a vádlott a helyi vadásztársaságnak sem volt tagja, illetve attól a vadászatra előzetesen engedélyt sem kért, valamint az is kiderült, hogy a járművet sem vezethette volna, mivel nem rendelkezett jogosítvánnyal.

A vádlottat járási ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntettével, orvvadászat bűntettével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 8 hónap, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés valamint 2 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.