PROMO

Profitálj a múlt tapasztalataiból – Az elmúlt évtized legjövedelmezőbb befektetései

Profitálj a múlt tapasztalataiból – Az elmúlt évtized legjövedelmezőbb befektetései

2022. július 26., kedd
Profitálj a múlt tapasztalataiból – Az elmúlt évtized legjövedelmezőbb befektetései

Az egyes befektetések hozamai évről-évre változnak. Az egyik időszakban a részvény a nyerő, egy másikban a kötvény és az állampapír. Máskor a devizákon lehet keresni, vagy éppen az ingatlanbefektetés termel magasabb profitot. (x)

Elsőre talán bonyolultnak találod, hogy ennyi pénzügyi termék közül kell kiválasztanod a számodra leginkább megfelelőt. Az egyes befektetések eltérő kockázati és hozamszintje mellett a döntésnél mindenképpen fontos szempontként fog megjelenni, hogy az adott időszakban éppen milyen gazdasági ciklusban van a világ, mert elsősorban ez határozza meg, hogy mely befektetés hozza majd a legtöbbet a konyhára.

Ha mindezt szeretnénk jobban megérteni, akkor egyfajta esettanulmány jelleggel érdemes megvizsgálnunk, hogy mik voltak az elmúlt évtized legjövedelmezőbb befektetései!

A tőzsde évtizede?

Nagy általánosságban elmondható, hogy a hagyományos befektetések közül a 2010-es években a részvények mentek a legnagyobbat. Persze ez nem az összes részvényre érvényes, mert a bika piac ellenére is voltak stagnálók, sőt csökkenő papírok a tőzsdén, de az általános emelkedő trendet jól visszaadják az évtizedben sokszor akár 200-300%-al emelkedő tőzsdeindex mutatók.

Aztán sajnos az évtized végén a pandémia ebben is hozott egy elég komoly visszaesést, de még így is kiemelkedőnek számít a részvénypiac teljesítménye a vizsgált időszakban. Ehhez persze nagyban hozzájárult, hogy a 2008-as pénzügyi bezuhanás után éppen az évtized elején kezdődött a kilábalás, de hát a legjobb befektetések esetében pont abban áll a titok, hogy tudni kell megfelelően időzíteni és kiválasztani, hogy az adott időpillanatban mi számít a legjobb befektetésnek. Ez egyáltalán nem szerencsejáték, még ha esetleg elsőre ez is a benyomásod…

Kriptovaluták, bitcoin

A tőzsdéhez képest a kriptovaluták világa még inkább egy változékony környezet, ugyanakkor elvitathatatlan, hogy a 2010-es években kialakuló szektor óriási ralin van túl. Világszerte komoly vagyonok születtek egy-egy jó időzítéssel történő kriptobefektetés nyomán.

Bár most éppen hullámvölgyben van a kriptók árfolyama, ugyanakkor nem lehetetlen, hogy éppen ez jelentheti a megfelelő beszállót? Mindenesetre annyit megállapíthatunk az elmúlt évtized tapasztalatai alapján, hogy egy magas kockázatú befektetési ágról van szó, ahol viszont nagyon komoly profitot lehet zsebre tenni.

Ingatlan, bankbetét és állampapír

Összességében az ingatlanpiac is egy jó évtizeden van túl, hiszen szinte folyamatosan nőttek az árak a gazdasági világválság utáni bezuhanást követő kilábalás, majd a kiteljesedés éveiben is. Az ingatlanok értékálló befektetésként a pandémia alatt is egészen jól tartották magukat.

Ezzel szemben az alacsony kockázatú bankbetéteken és az állampapírokon csak viszonylag kisebb hozamot tudtak realizálni a befektetők az elmúlt időszakban, különösen a bankbetéteknél igaz ez a megállapítás, hiszen ott néha még a reálhozamot sem sikerült kitermelni.

Nézz utána az aktuálisan legjobb befektetéseknek!

Ha szeretnél jól dönteni és gyarapítani félretett pénzed, akkor mindenképpen érdemes tájékozódnod és segítséget kérned az éppen aktuálisan legjobbnak számító befektetési lehetőségek meglovagolásában.

Rengeteget segíthetnek azok a pénzügyi összehasonlító weboldalak, ahol egy helyen, komplex módon válogathatsz a különféle pénzügyi termékek között. A legnépszerűbb befektetések áttekintéséhez például kiváló kiindulópontot jelenthet számodra a Financer.com Befektetések rovata.

A legnépszerűbb befektetések általános bemutatása mellett sokszor az arra vonatkozó információt is megtalálod, hogyan tudsz elindulni az adott irányba, így már nem kell külön keresgetned egy olyan megbízható pénzügyi szolgáltatót, aki ki tudja szolgálni az igényeid.

Támogatott tartalom!
Kép forrása: Envato Elements

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.