Parasztháznak álcázhatta százmilliós villáját Tordai Bence

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Parasztháznak tüntethette fel felvadonatúj villáját Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa, ezzel megtévesztve a hatóságokat – írja a Metropol.

Budapest egyik legdrágább kerületében, építési engedély nélkül építtetett magának villát Tordai Bence. A parlamenti képviselő ráadásul régi parasztháznak próbálta álcázni a legalább 150 milliót érő épületet – a lap cikke szerint.

Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért hát úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat: miközben azt mondta nekik, hogy felújítást végez, valójában telejsen elbontotta a régi parasztházat és egy vadonatúj villát épített a helyére

-derítette ki a lap egyebek mellett az E-építési napló segítségével.

A telken korábban egy régi parasztház állt, amikor a politikus megvette azt. Akkor így nézett ki:

Forrás: Metropol

Mostanra azonban ez áll a helyén:

Forrás: Metropol

A Metropol információi szerint az építkezési napló buktatta le a politikust. Szakértői vélemény szerint ugyanis a terveken szereplő meglévő falak nem találhatók meg, új vázkerámia került a helyükre. A napló szerint mindezen felül ,,teljes bontás és gépi alapásás” történt.

Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, tehát le kell bontani

– állapítja meg a cikk.

A dolog érdekessége, hogy épp Tordai Bence támadja egy ideje Csipak Péter ingatlanbefektetőt aki szintén szabálytalanul építkezik – szintén Budapest II. kerületében. Olyannyira hangosan támadja őt a politikus, hogy még fel is jelentette.

A Párbeszéd képviselője egyelőre nem reagált a vádakra; mi legalábbis nem találtunk erre utaló bejegyzést a közösségi oldalán.

Előző sztori

Pörög a villanyóra: ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás

Következő sztori

A világ legjobb űrteleszkópjával dolgozhatnak az SZTE kutatói