Politika

Mihálffy Béla: összefogással átvészelhetjük az energiaválságot is

Mihálffy Béla: összefogással átvészelhetjük az energiaválságot is

2022. július 18., hétfő
Mihálffy Béla: összefogással átvészelhetjük az energiaválságot is

–Az orosz–ukrán háború hatása Európát sújtja legjobban, az áremelkedések pedig valamennyi európai országban a családokat terhelik leginkább.

Ezt a helyzetet nem mi okoztuk, de nekünk kell együtt megoldanunk– szögezte le Mihálffy Béla, Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője.

A politikust az energiaválság kapcsán kérdezte a Délmagyar arról, hogy magánemberként itt, helyben mit tehetünk annak érdekében, hogy a következő hónapokat át tudjuk vészelni.

-Kihívásokkal teli időszak jön, éppen ezért felül kell vizsgálni a szokásainkat, az életmódunkat. Hazánkban a rezsicsökkentés évek óta sikeresen védi az embereket, sőt

Európában egyedül a magyar kormány védi a magyar családokat, és ez a továbbiakban is így lesz, de ehhez oda kell figyelnünk arra, hogy ne lépjük túl az átlagfogyasztást.

És túl azon, hogy odafigyelünk magunkra és a családtagjainkra, a közösségünk minden tagjára figyelmet kell fordítanunk, segítenünk kell egymáson. Az elmúlt évtizedekben már bizonyítottuk, hogy összefogással át tudjuk vészelni a nehéz időket, így volt ez a vörösiszap katasztrófa, az árvíz és a koronavírus-járvány esetén is– fogalmazott a képviselő.

Mihálffy szerint az energiaválságot is le tudjuk győzni, ha összefogunk, és ügyelünk a fogyasztási szokásainkra.


-A magyar kormány folyamatosan dolgozik azon, hogy megőrizzük a rezsicsökkentést és tesz azért, hogy a magyar családokat megvédje és a legkevésbé érzékeljék a háború okozta válságot. Mindeközben arra törekszik a kormány, hogy a beruházások ne álljanak le, a legkisebb települések is fejlődjenek, a gazdaság pedig működjön– fejtette ki a Homokhátság és Szeged országgyűlési képviselője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.