Illegális bevándorlás

Még mindig nincs vége: közel 200 határsértőt tartóztattak fel múlt éjszaka

Még mindig nincs vége: közel 200 határsértőt tartóztattak fel múlt éjszaka

2022. július 9., szombat
Még mindig nincs vége: közel 200 határsértőt tartóztattak fel múlt éjszaka

A rendőrök az éjszaka során nagyobb csoportokban 172 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében - íjra a police.hu.

A Szeged és Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, a polgárőrökkel és a mezőőrökkel, illetve a cseh és osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. július 8-án 22 óra és július 9-én 6 óra között nagyobb csoportokban 172 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged és Tiszasziget külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai indiai, török, pakisztáni, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A magyar kormány a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy határvadász egységet állít fel a Belügyminsiztérium ismételten, melyhez első körben 2200 főt toboroznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.