Még mindig nincs vége: közel 200 határsértőt tartóztattak fel múlt éjszaka

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök az éjszaka során nagyobb csoportokban 172 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében – íjra a police.hu.

A Szeged és Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, a polgárőrökkel és a mezőőrökkel, illetve a cseh és osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. július 8-án 22 óra és július 9-én 6 óra között nagyobb csoportokban 172 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged és Tiszasziget külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai indiai, török, pakisztáni, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A magyar kormány a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy határvadász egységet állít fel a Belügyminsiztérium ismételten, melyhez első körben 2200 főt toboroznak.

Előző sztori

Felmondja az USA a kettős megadóztatás elkerüléséről szóló törvényt

Következő sztori

Elhunyt Törőcsik András, az Újpest legendája