Sport

Kiütéses Fradi-győzelem Pozsonyban

Kiütéses Fradi-győzelem Pozsonyban

2022. július 28., csütörtök
Kiütéses Fradi-győzelem Pozsonyban

A Ferencváros 4-1-re győzött a Slovan Bratislava vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel továbbjutott.A következő fordulóban az azeri bajnok vár a Fradira.

A zöld-fehérek az elefántcsontparti Franck Boli találatával a 20. percben vezetést szereztek, majd a norvég Kristoffer Zachariassen fejesével már összesítésben is előnyben voltak. A második félidőben az argentin születésű szlovák válogatott Vernon De Marco ugyan szépített, de az utolsó szó a Ferencvárosé volt, ugyanis a párharcot eldöntő gólt a mali támadó, Adama Traore lőtte estében a 89. percben, a kegyelemdöfést pedig Aissa Laidouni adta meg a ráadásban.

A magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. A BL-selejtező harmadik körében az azeri Qarabag vár rá.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Slovan Bratislava (szlovák)-Ferencváros 1-4 (0-2)

Pozsony, 21 500 néző, v.: Marco Di Bello (olasz)
Slovan Bratislava: Chovan - Medvedev (Green, 10.), Kasia, Abena, De Marco - Kucka (Holman, 92.), Kankava (Agbo, 92.) - Barszegjan, Csakvetadze, Pauschek (Weiss, 87.) - Saponjic (Cavric, 87.).
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic - Laidouni, Zachariassen, Esiti - Nguen (Thelander, 93.), Boli (Vécsei, 63.), Traore.
Gól: De Marco (70.), illetve Boli (20.), Zachariassen (31.), Traore (89.), Laidouni (94.)
Továbbjutott: a Ferencváros 5-3-as összesítéssel.

Fotó: Fradi.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.